Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
Nodi utses vinnare i Business Building-kategorin under Dezeen Awards 2021
Nodi utses vinnare i Business Building-kategorin under Dezeen Awards 2021

Nodi utses vinnare i Business Building-kategorin under Dezeen Awards 2021

2021-12-02

Nyligen stod det klart att BRA Byggs träprojekt Nodi kammat hem förstapriset i Dezeen Awards, ett av världens kanske mest prestigefyllda branschpris inom design och arkitektur. Byggnaden som stod klar under våren är ett av Sveriges första kontorshus av trä och är ett samarbete mellan stadsutvecklaren Next Step Group, Bygg-Göta, White Arkitekter och BRA. 

Med träkänsla rakt igenom och fem iögonfallande våningar som växer i storlek för varje våningsplan så har byggnaden alltsedan uppförandet uppmärksammats både nationellt och internationellt för sin spektakulära arkitektur och innovativa byggteknik. I höstas nominerades byggnaden till Dezeen awards 2021 – en prestigefylld arkitektur- och designtävling med cirka 4 500 andra bidrag. I november utsågs vinnaren och då stod det klart att Nodi kammat hem första plats i kategorin Business Building. 

Bedömningen har gjorts utifrån ett helhetsperspektiv som omfattar utseende, innovation, användarperspektiv och miljö där juryn bestått av några av arkitekturvärldens mest inflytelserika personer. Totalt deltog 4 700 projekt från 86 olika länder i tävlingen. 

Juryns motivering lyder:
”Det här är ett fantastiskt exempel på hållbarhet. Projektet visar på en mycket bra användning av trä med ett magnifikt utförande och bra fingertoppskänsla både arkitektoniskt och tekniskt. Det är fantastiskt bra att minska beroendet av betong.”

Intresserad? Kontakta oss