Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
Nyheter

SKF:s huvudkontor utsett till årets LEED-byggnad i Green Building Awards

SKF:s huvudkontor utsett till årets LEED-byggnad i Green Building Awards

2021-12-02

Förvandlingen av den tidigare lagerbyggnaden till ett toppmodernt, funktionellt och energisnålt huvudkontor har väckt stor uppmärksamhet. BRA Byggs projekt för SKF:s nya huvudkontor har nu utsetts till årets LEED-byggnad i Green Building Awards 2021, Sveriges mest prestigefyllda utmärkelse inom hållbart samhällsbyggande.

Under 2020 var BRA Byggs projekt för SKF:s nya huvudkontor först ut i Sverige att miljöcertifieras platinum enligt LEED V4. Ett mycket fint samarbete mellan BRA bygg och SKF ligger till grund för den höga miljöcertifieringen och en gemensam och tydlig målbild samt ett stort engagemang från alla inblandade gav det önskade resultatet. Nyligen blev det klart att byggnaden dessutom utses till årets LEED-byggnad i Green Building Awards 2021, ett av Sveriges mest prestiegefyllda utmärkelser inom hållbart samhällsbyggande. 

Sweden Green Building Council som arrangerar tävlingen är Sveriges största och ledande hållbarhetsorganisation inom samhällsbyggnad med runt 400 medlemmar.

Läs mer om utmärkelsen här: https://www.sgbc.se/nyheter/vinnarna-i-sweden-green-building-awards-2021/ 

Fakta: LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) är ett internationellt erkänt green building-certifieringssystem, som verifierar att en byggnad är utformad för att förbättra prestanda i form av energibesparingar, vatteneffektivitet, koldioxidutsläppsminskning, förbättrad miljökvalitet inomhus och förvaltning av resurser.

Intresserad? Kontakta oss