Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
GoCo House nominerad till Årets Bygge 2024
GoCo House nominerad till Årets Bygge 2024

GoCo House nominerad till Årets Bygge 2024

2024-01-18

BRA Bygg, tillsammans med Vectura och Next Step Group, har nominerats som en av de tre finalisterna för Årets Bygge 2024 med projektet GoCo House. Beläget söder om Astra Zenecas forskningsanläggning i Mölndal, representerar GoCo House en signaturbyggnad i GoCo Health Innovation City. Projektets framgång tillskrivs tidigt engagemang, ömsesidig tillit och en effektiv samarbetsstruktur. Vinnarna koras den 19 mars på Construction Summit.

BRA Bygg (Billström Riemer Andersson Bygg AB), i samarbete med Vectura och Next Step Group, har gemensamt skapat den imponerande byggnaden GoCo House som är tänkt att bli det pulserande hjärtat i en ny life science-stadsdel i Mölndal. Nu har byggnaden blivit en av de tre finalisterna som nominerats i kategorin Hotell och kontor 2024 för Årets Bygge. Bland de sex olika kategorierna tävlar de 18 bästa byggprojekten i Sverige, avslutade under 2023, om den prestigefyllda titeln Årets Bygge 2024.

Byggbranschens ledande nyhetstidning Byggindustrin sammanfattar projektet så här i sin nomineringsartikel:

“Strax söder om läkemedelsjätten Astra Zenecas forskningsanläggning i Mölndal utanför Göteborg växer life science-klustret GoCo Health Innovation City fram. Den 21 000 kvadratmeter stora signaturbyggnaden GoCo House är tänkt att bli områdets hjärta med bland annat kontor, labb, co-working, restaurang och konferenslokal. Husets utseende påminner om lådor i olika storlekar staplade på varandra, vilket arkitektbyrån Semrén & Månsson motiverat med att man vill ”visualisera det icke-statiska och ständigt föränderliga som präglar både forskning och livet i allmänhet.”

– Vi jobbade extremt nära vår entreprenör, vi hade en ABT i samverkan och den sker från och med första strecket – från väldigt tidiga kalkyler och hela vägen igenom. Entreprenören och beställaren jobbade i ett och samma team vilket är en framgångsfaktor. Därför kunde vi hålla tider och budget. Vi hade inte kunnat hålla det tempot vi haft utan den samverkan vi haft. Vi är extremt nöjda med arbetsprocessen ihop med vår entreprenör, säger Anna Eckerstig, fastighetsutvecklingschef (Director Real Estate Development) på GoCo Development AB.

– Vi känner stor glädje över att GoCo House är nominerad, det betyder mycket för oss alla på BRA. Genom tidigt engagemang, ömsesidig tillit och en öppen kommunikation har vi framgångsrikt förenat alla parter i en gemensam vision. Vi har jobbat oerhört tajt i projektorganisationen med korta beslutsvägar i ett samarbete som fungerat fantastiskt hela vägen. Vi är väldigt tacksamma över arbetsprocessen ihop med beställaren, säger Magnus Andersson, VD på BRA Bygg.

Om GoCo House

Entreprenör: BRA Bygg (Billström Riemer Andersson Bygg AB)
Beställare: GoCo Development AB
Hyresgäst: I dagsläget över 50st bolag. Bland annat Afry, Volvo Cars, Mölnlycke Health Care, Siemens Healthineers
Arkitekt: Semrén & Månsson Arkitekter
Entreprenadform: ABT i samverkan
Totalkostnad: 700 mkr

Om Årets Bygge

Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris och sätter fokus på de fantastiska projekt som byggs i Sverige varje år. Totalt nomineras 18 projekt som färdigställts under 2023. Projekten är uppdelade i sex kategorier – bostäder, hotell och kontor, infrastruktur, industri/logistik/butik, samhällsfastigheter och renovering – med en vinnare i varje kategori, samt en samlad totalvinnare. Likt tidigare år granskas alla projekt utifrån våra fem kriterier: arbetsmiljö, hållbarhet, tid/kvalitet/budget, teknik/innovation och samverkan.

Årets Bygge arrangeras av Byggindustrin och Construction Summit – byggbranschens nya mötesplats. Vinnarna koras den 19 mars på Construction Summit, Sergel Hub i Stockholm. Prisutdelningen streamas genom byggindustrin.se.

Årets Bygge-juryn

Björn Rundström, chefredaktör, Fastighetsnytt och Byggindustrin
Catharina Elmsäter-Svärd, vd, Byggföretagen
Kajsa Hessel, vd, Svensk Byggtjänst
Tobias Olsson, förbundsdirektör, Sveriges Arkitekter
Anders Holmestig, vd, fastighetsägarna Sverige
Nima Assadi, konsult inom samhällsbyggnad och verksamhetsutveckling, Podcast: Hela kedjan

Intresserad? Kontakta oss