Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
Carlanderska hyr fastighet på Eklandagatan
Carlanderska hyr fastighet på Eklandagatan
Carlanderska hyr fastighet på Eklandagatan
Carlanderska hyr fastighet på Eklandagatan

Carlanderska hyr fastighet på Eklandagatan

2024-05-02

BRAX Projektutveckling har tecknat avtal med Carlanderska gällande byggnation och uthyrning av en ny vårdmottagning på Eklandagatan i Göteborg. Under torsdagen togs det första spadtaget och under tredje kvartalet av 2025 öppnar Carlanderska portarna till sin nya vårdenhet.

Med fyra våningar plus källare, och en arkitektur som ekar Carlanderskas traditionella estetik är byggnaden designad för flexibilitet och tillväxt. Från den inbjudande entrén till de välplanerade vårdlokalerna och parkeringsmöjligheterna i källaren, är allt skräddarsytt för att möta både personalens och patienternas behov.

- Stiftelsen Carlanderska sjukhuset grundlades 1916, sjukhusbyggnaden stod klar 1927 och 2017 gjordes den senaste tillbyggnaden. Sedan starten har Carlanderska levererat god vård med hög kvalitet. Att vi nu får möjligheten att utöka vår verksamhet innebär att vi kan möta den ökade efterfrågan på tillgänglig vård med hög kvalitet. Vi vill fortsatt vara en god samarbetspartner till den offentliga vården samt försäkringsbolag och andra kunder. Vi firar snart 100 år men satsar framåt för de kommande åren, säger Ann Söderström, Sjukhuschef på Carlanderska sjukhuset.

- Denna fina plats har stått oanvänd alltför länge. Staden gläder sig nu över att BRA Bygg och Develot startar byggnationen och möjliggör Carlanderskas så efterfrågade expansion på Eklandagatan i Johanneberg, säger Robert Hammarstrand, ordförande i exploateringsnämnden.

Under torsdagen togs det officiella första spadtaget för entreprenaden som utförs av BRA Bygg (Billström Riemer Andersson Bygg AB). Vård- och servicebyggnaderna planeras som en sammanhängande huskropp om 5500 kvadratmeter. Totalt beräknas ca 100 personer arbeta i byggnaden med ca 350 besökande patienter per dag.

- Vi är glada över att vi funnit en plats som möjliggör Carlanderskas expansion och vi ser fram emot att kunna fortsätta utvecklingen mot förverkligande. Det här är ett spännande projekt som skapar fina förutsättningar för både personal och patienter i Göteborg. Det känns riktigt bra att få vara med och bidra till det i staden, säger Magnus Andersson, VD på BRA Bygg.

BRAX Projektutveckling är en joint venture mellan BRA AB och Develot. Våren 2023 genomfördes markförvärvet och projektet beräknas färdigställas under tredje kvartalet 2025.

- Äntligen fylls tomrummet i Johannebergs bästa läge. Vad kan då vara bättre än att tillmötesgå Carlanderskas snart 100 åriga verksamhets önskemål av att expandera? Vi välkomnar Carlanderska till platsen och hälsar från 2025 deras kunder välkomna till Carlanderska Eklandagatan, säger Jesper Sjövall, Develot.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ann Söderström
Sjukhuschef, Carlanderska sjukhuset
ann.soderstrom@carlanderska.se
031-81 91 65

Fabian Mikaelsson
Kommunikatör, BRA Bygg
072-371 38 64
fabian.mikaelsson@brabygg.se

Jesper Sjövall
VD, Develot
070-249 12 09
jesper.sjovall@develot.se

Intresserad? Kontakta oss