Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
Pressmeddelanden

BRA Bygg avtalar om byggnation på Innovation Destination Torslanda

BRA Bygg avtalar om byggnation på Innovation Destination Torslanda

2024-02-09

BRA Bygg, Billström Riemer Andersson Bygg AB, har tecknat avtal med Next Step Group och Vectura Fastigheter om byggnationen av den första byggnaden på Innovation Destination Torslanda.

BRA Bygg, Billström Riemer Andersson Bygg AB, har kontrakterat den första nybyggnationen på Innovation Destination Torslanda om 25 000 kvadratmeter. Satsningen är en fortsättning på Volvo Cars elektrifieringsresa. Projektet sker i samverkan med Next Step Group och Vectura Fastigheter som beställare.

- Det är fantastiskt roligt att få förtroendet att vara med och bidra till samhällsutvecklingen i Göteborg. Vi känner stolthet och glädje över att tillsammans projekterat fram en bra produkt. Nu är vårt fulla fokus att driva projektet i mål för att överträffa kundens förväntningar, säger Magnus Andersson, VD BRA Bygg.

Projektets hållbarhetsmål är högt ställda. Genom att använda en trähybrid för nybyggnationen minskas koldioxidavtrycket jämfört med en traditionell stomme av stål och betong.

Projektet präglas av högt arkitektoniskt värde där trä används på framträdande sätt med fokus på att harmonisera med den omgivande naturen.

Byggstart är våren 2024 och inflyttning planeras till våren 2026. På sikt är avsikten att fortsätta utveckla stadsdelen till upp mot 200 000 - 300 000 kvm. Området i sin helhet är beläget centralt inom Volvo Cars i Torslanda, söder om utvecklingsdelarna och öster om fabrikerna.

För mer information, kontakta:

Fabian Mikaelsson
Kommunikatör, BRA Bygg
031 - 309 89 01
fabian.mikaelsson@brabygg.se

Intresserad? Kontakta oss