Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
Pressmeddelanden

Byggstart för GoCo Active Lab

Byggstart för GoCo Active Lab

2024-01-25

Under torsdagen byggstartar BRA Bygg, Billström Riemer Andersson Bygg AB, GoCo Active Lab. Projektet blir det hittills största samverkansprojektet i området.

Under torsdagen tas det officiella första spadtaget för nästa byggnad på GoCo Health Innovation City. Introduktionen av GoCo Active Lab firas med ett stort event den 25 januari ihop med landets mest intressanta aktörer inom hälsa.

– Vi ser att framtiden inom stadsbyggnad innebär kombinationsbyggnader. GoCo Active Lab är en sammansmältning av moderna labblokaler, framtidens träning och konferensmiljö, där vi erbjuder matupplevelser och mötesplatser för branschen där idéer och kunskap kan utbytas säger Jacob Torell, VD för GoCo Health Innovation City som med den nya etableringen fysiskt knyter an till AstraZenecas forskningsanläggning.

Den nya byggnaden är en kombinationsbyggnad om ca 15 000 BTA bestående av två koncept: ett nationellt center för forskning på avancerade terapier (Lab) och en ny plattform för förebyggande hälsa och på sikt bättre folkhälsa (Active). Projektet sker i samverkan och blir det hittills största i området. BRA Bygg, Billström Riemer Andersson Bygg AB, har inlett projektering.

– För oss är det betydelsefullt och glädjande att få möjligheten att fortsätta vara en del av utvecklingen av ett område som står i framkant när det gäller både samarbete och kreativitet, säger Magnus Andersson, VD på BRA Bygg.

– Vi är ödmjukt tacksamma för det förnyade förtroendet från GoCo och ser fram emot att skapa förutsättningar för ett framgångsrikt projekt. GoCo Active Lab är inte bara en spännande byggteknisk utmaning utan också en innovativ satsning inom hälsa och forskning, säger Patrik Jansson, Avdelningschef på BRA Bygg.

GoCo Active Lab blir basen för CCRM Nordic, ett nationellt center för utveckling och produktion av avancerade läkemedel. Det öppnar nya möjligheter för att behandla tidigare obotliga sjukdomar. Huset blir även forskningsarena med labb för flera tunga aktörer som Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Chalmers, OligoNova och Göteborgs Universitet.

Centrets andra del är GoCo Active, där senaste rönen inom idrottsmedicin, mental hälsa och nutrition integreras med träning och rehabilitering för både elitidrottare och allmänheten. En central spelare i satsningen är hockeylegendaren Henrik Lundqvist, som är en av delägarna.

De två koncepten sammanfogas i en gemensam byggnad, skapad av arkitektkontoret SHoP, vilka tidigare har designat huvudkontor för företag som Google, YouTube och Uber.

Projektet ska klassas som Leed Gold och planeras innefatta bland annat en klimatneutral bodetablering med fjärrvärme och förnyelsebara energikällor.

Färdigställande av GoCo Active Lab beräknas till första kvartalet av 2026. Parallellt med utvecklingen av GoCo Active Lab pågår färdigställande och byggnation av GoCo House, GoCo Care, GoCo Clinic och Mölnlycke Health Care.

För mer information, kontakta:

Fabian Mikaelsson
Kommunikatör, BRA Bygg
031 - 309 89 01
fabian.mikaelsson@brabygg.se

Intresserad? Kontakta oss