Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
Nyheter

Team BRA samlade in över en miljon kronor till Cancerfonden 2021

Team BRA samlade in över en miljon kronor till Cancerfonden 2021

2021-12-15

I december 2020 påbörjades satsningen Team BRA med målbilden att främja ett hälsosammare liv hos medarbetare inom teamet samtidigt som man samlar in pengar till Cancerfonden. Där och då var målet att samla in totalt 500 000 kronor under hela året, något som med facit i hand inte visade sig vara ouppnåeligt. Nyligen stod det klart att teamet har lyckats dubbla summan och samlat in över en miljon kronor till Cancerfonden.

Vid Team BRA:s start 2020 trodde ingen att insamlingsmålet på 500 000 kronor skulle nås så snabbt – speciellt inte under ett år med inställda träningsevenemang. Men med kreativa lösningar som bland annat digitala lopp och virtuella kilometertävlingar har teamet nu nått insamlingssaldot 1 134 432 kronor. En summa som kommer finansiera ett forskarteam hos Cancerfonden under ett helt år.

–  Det känns fantastiskt roligt att vi har lyckats med det här. Var tredje person i Sverige kommer någon gång under sin livstid drabbas av cancer och vi på BRA påverkas såklart av den statistiken. Jag är otroligt stolt över alla BRA-kollegor och Team BRA-medlemmar som har bidragit, säger Magnus Riemer, koncernchef på BRA Bygg.

Donationerna till insamlingen under året har till viss del bestått av den årliga startsumman varje partnerföretag sponsrar teamet med, men också av interna bidrag under turneringar och evenemang. Utöver detta har engagemang under exempelvis Mustaschkampen och rosa bandet-månaden också bidragit till insamlingen.

–  Det är många olika donationstillfällen och aktiviteter som ligger till grund för insamlingen. Vi har tävlat i antal promenerade kilometer, arrangerat turneringar i golf och padel och sponsrat fotade BRA-mustascher under november månad. Alla dessa tillfällen har genererat mindre summor som i slutändan blir en stor klumpsumma, säger Magnus Riemer.

För att öka träningsmotivationen och skapa en riktig teamkänsla har Team BRA ett flertal gånger under under året öppnat upp en intern teamshop hos träningsföretaget Trimtex. Där har alla i teamet kunnat handla bra funktionskläder – något som har varit väldigt uppskattat av många.

–   För att starta vårt team och kickstarta 2021 valde vi att ge våra medarbetare på BRA en julklapp i form av en startsumma i vår teamshop hos Trimtex. När de gjorde ett köp i shopen matchade vi deras ordersumma och skänkte lika mycket till Cancerfonden genom Team BRA. Vi kände att det gav så mycket mer än de ”vanliga” julklapparna man annars får.  

Teamsatsningen handlar dock inte bara om att samla in pengar till Cancerfonden, den vill även bidra till en ökad träningsmotivation hos medarbetare på BRA och partnerföretagen. Enligt Cancerfondens statistik drabbas en av tre personer i Sverige av ett cancerbesked någon gång under sin livstid. Av dessa fall kan cirka 30 procent av de olika cancersjukdomarna förebyggas med motion och en hälsosam kosthållning och livsstil.

–  Vi har haft webbinar med Cancerfonden om hur vi ska tänka med kosten och enkel träning i vardagen och det har varit jättebra. Sedan har vi haft olika utmaningar där vi uppmanat alla att röra på sig genom exempelvis promenader eller springturer. Genom att blanda detta med större turneringar i exempelvis golf och padel har vi nått en bra nivå där vi faktiskt visar att det inte är så svårt att få in lite motion efter arbetstid.

Team BRA och insamlingen för Cancerfonden kommer fortsätta även under 2022 – då såklart med nya målsättningar och inbokade träningsevenemang.

Intresserad? Kontakta oss