Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
BRA Bygg AB bygger logistikfastighet på Logistikposition Landvetter
BRA Bygg AB bygger logistikfastighet på Logistikposition Landvetter

BRA Bygg AB bygger logistikfastighet på Logistikposition Landvetter

2023-02-13

Strax söder om Göteborg växer Logistikposition Landvetter fram - ett logistiknav med en markyta på 210 000 kvadratmeter. Här bygger BRA Bygg AB Menigos nya logistikanläggning och i mars påbörjas byggnationen av ytterligare en fastighet på området.

I samverkan med Catena uppför BRA Bygg en modern logistikfastighet med en yta om ca 9 000 kvadratmeter. Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i mars.

Hyresgästen är MM Sports och beräknas kunna flytta in i under våren 2024. MM Sports är en av Nordens största leverantörer inom kosttillskott, deras nya lokaler innefattar lager, kontor och utställningsytor.

- Det är glädjande att få fortsätta utveckla området i en ny fas och bygga vidare på vårt samarbete med Catena. Vi ser fram emot att hitta bra, hållbara lösningar tillsammans för att förverkliga detta spännande projekt, säger Anders Nolander, Avdelningschef på BRA Bygg.

Hållbarhetskraven för Logistikposition Landvetter är höga. För den nya logistikfastigheten är ambitionen att nå certifieringen BREEAM Excellent. Som del i detta får MM Sports nya lokaler en stomme byggd i limträ. Materialvalet i stommen ger minskade CO2-utsläpp med minsta möjliga klimatpåverkan.

- Byggnationerna som nu sker på kort tid på området visar på styrkan i Catenas erbjudande och hur stor efterfrågan är på hållbara och moderna logistikfastigheter på rätt läge, säger Catenas regionchef i Göteborg, Jonas Arvidsson.

För mer information, kontakta:

Fabian Mikaelsson
Kommunikatör, BRA Group
fabian.mikaelsson@brabygg.se
031 - 309 89 01

Intresserad? Kontakta oss