Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
Logo

World of Volvo

  • Sektor: Bygg, Mark, Teknik

  • Projekttyp: Utställningslokaler, eventlokaler, parkeringsytor, mötesplatser etc

  • Status: Färdigställt

  • Byggstart: Våren 2021

  • Färdigställande: 2023

  • Plats: Göteborg

  • Kund: AB Volvo, Volvo Cars

  • Arkitekt: Henning Larsen, Fredblad Arkitekter

  • Foto: Henning Larsen

I början av 2021 byggstartade BRA Bygg nybyggnationsprojektet World of Volvo. Projektet, som ligger strax söder om Liseberg i centrala Göteborg, omfattar en 22 000 kvadratmeter stor huvudbyggnad samt ett parkeringshus på cirka 45 000 kvadratmeter.

World of Volvo representerar en gemensam satsning från Volvo Cars och Volvo Group, med målet att skapa en plats för möten mellan människor och idéer. Hjärtat av etableringen är den imponerande 5000 kvadratmeter stora utställningen, en resa genom både Volvos arv och framtiden, där besökare förs in i en värld av ikoniska fordon och nyskapande innovationer med fokus på människan.

Byggstarten för detta nyskapande projekt skedde i februari 2021, då BRA Bygg påbörjade arbetet för att forma Göteborgs nya landmärke. Med en imponerande konstruktion som inkluderar över 2800 ton trä från Sverige, Österrike och Tyskland, samt majestätiska glasskivor, har den ikoniska byggnaden nu tagit form.

En betydelsefull stund inträffade på onsdagen när nycklarna överlämnades till World of Volvo, stadens senaste upplevelsecenter som sträcker sig över imponerande 22 000 kvadratmeter längs det nya eventstråket. Dessa lokaliteter kommer att vara värld fylld med allt från evenemang och utställningar till kulinariska upplevelser, konferenser och musikarrangemang.

Arkitekten för projektet är den danska arkitektbyrån Henning Larsen, som tidigare har arbetat med unika byggnader så som Cockle Bay Park i centrala Sydney, Australien.

Projektet byggs enligt hållbarhetsklassning LEED nivå Gold samt Well, med lösningar som minskar energianvändningen och med målet att öka välbefinnandet för de som vistas i byggnaden.

För med information om World of Volvo, besök World of Volvo.

Illustrationer: Henning Larsen. 

För mer information om projektet:
Magnus Riemer 
Koncernchef BRA 
magnus.riemer@brabygg.se 
031-89 44 02

Intresserad? Kontakta oss