Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
Nyheter

Nya Hovås fortsätter växa

Nya Hovås fortsätter växa

2021-01-01

Nya Hovås fortsätter växa. Nyligen blev det klart att BRA får i uppdrag att bygga Indigo – en fastighet på 5500 kvadratmeter som kommer innefatta både gymlokaler, en idrottshall samt padelbanor.

Med en vision om en ”småskalig blandstad i världsklass” växer Nya Hovås fram, beläget vid havet söder om Göteborg. På plats finns redan 900 bostäder tillsammans med restauranger, butiker, kontor, mötesplatser och andra serviceinrättningar. Nyligen blev det klart att BRA Bygg på en totalentreprenadbasis får i uppdrag att bygga den nya byggnaden Indigo i Hovås. Projektet, som har en bruttoyta på ungefär 5500 kvadratmeter, byggs i nära anslutning till Hovås nya förskola och kontorshuset Nodi alldeles bredvid väg 158 mot Särö.

Indigo blir ett välkommet tillskott i den hälsosatsningen som har skett i Nya Hovås under de senaste åren. BRA Bygg arbetar just nu med uppförandet av den nya byggnaden som bland annat kommer rymma gym- och idrottslokaler samt två padelbanor på totalt 2000 kvadratmeter.  Med en entréplan på över sju meter högt i tak och en stor uppglasad fasad säkerställs både utrymme och ljus – fjärran från både traditionella gym och padelhallar.

Arkitekten bakom byggnaden är White Arkitektbyrå, som tidigare bland annat ritat kontorhuset Nodi. BRA påbörjade projektet under 2020 med grundarbete och sprängning och planerat färdigställande är under hösten 2022.

Intresserad? Kontakta oss