Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
Nyheter

Fujirebio först ut på GoCo Health innovation Centre

Fujirebio GoCo Health Innovation Centre

2020-01-01

En medicinteknisk byggnad för cancerdiagnostikföretaget Fujirebio blir den första byggnaden i planerade GoCo Health Innovation City i anslutning till Astra Zeneca i Mölndal. I augusti 2021 sker första inflyttning och om åtta år väntas hela forskningsklustret för 7000 anställda vara färdigställt.

BRA Bygg har i uppdrag att på totalentreprenadbasis uppföra medicinteknikbyggnaden Fujirebio i Mölndals nya hälsokluster GoCo Health Innovation Centre, strax söder om Astra Zenecas stora anläggning. Projektet blir forskningsområdets första byggnad och har förväntad inflytt under sensommaren 2021. Den totalt fem våningar höga byggnaden har en bruttoyta på cirka 8000 kvadratmeter och förväntas vid överlämnande rymma kontorsytor för 100 anställda inom Fujirebiokoncernen. Byggnaden är grundförstärkt med betongpålar ned till fast mark och har en stålstomme med HDF-bjälklag. Första våningen får en murad fasad och våning två till fem kommer att ha ytterväggar av sandwich-element.

Fujirebio är ursprungligen svenskt men ägs nu av en multinationell japansk koncern. De arbetar aktivt med utveckling av testkit för cancerdiagnostik och i den nya anläggningen kommer ungefär 100 personer arbeta med både forskning och produktion. GoCo Health Innovation City ägs av Next Step Group och Vectura Fastigheter till lika delar. I slutet av 2020 gick Balder in i projektet efter att ha köpt en tredjedel av aktierna i bolaget Next Step Group.

Intresserad? Kontakta oss