Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
Nyheter

BRA inför gratis mensskydd på arbetsplatser

BRA inför gratis mensskydd på arbetsplatserna

2021-12-10

Med start 2022 kommer det nystartade företaget Talk About Syd leverera mensskydd till alla BRA:s arbetsplatser och projekt. Detta görs i samverkan med Wangeskog Hyrcenter och deras bodleveranser till projekten. Satsningen är ett steg i att skapa förutsättningar för en jämställd arbetsplats, förbättra arbetsmiljön ute på projekten och avdramatisera ett annars så tabubelagt ämne.

Bindor, tamponger och trosskydd – allt ska från och med årsskiftet finnas tillgängligt för BRA:s medarbetare ute på projekten. Detta för att förbättra arbetsmiljön och motverka situationer där anställda exempelvis tvingas lämna arbetsplatsen för att inhandla mensskydd.

– Det här är en enkel väg i att förbättra arbetsmiljön för de ute på projekten, BRA vill vara en arbetsplats för alla och då är det här en självklar del i det. Tillgång till sanitetsskydd är ett grundläggande basalt behov och hos oss ska det vara enkelt, säger Kjell Bye, KMA-ansvarig på BRA Bygg.

SYD:s sortimentet kommer erbjudas gratis till medarbetare och kunder via utmärkta toaletter i BRA:s byggbodar och platskontor levererade av Wangeskog.

– Det känns fantastiskt roligt att vi får göra detta i samverkan med Wangeskog som är en stor partner till oss och många andra företag inom bygg. Vi får tillsammans en chans att påverka branschen och skapa de ringarna på vattnet som behövs för att skapa en förändring, säger Kjell Bye. 

– För oss på Wangeskog känns detta som en självklarhet och ett fint steg åt rätt håll. Det känns väldigt roligt att vi kan göra detta tillsammans med BRA, säger Magnus Jakobsson, regionchef Väst på Wangeskog.

En av de större anledningarna till att just SYD valdes som leverantör är för deras CSR-arbete i Elfenbenskusten. För varje såld påse skänker SYD tre kronor till projektet ”save the children” som syftar på att motverka mensfattigdom i Elfenbenskusten, en global utmaning som drabbar flickor i området. Enligt SYD avslutar endast 53 procent av flickorna i området grundskolan. Många av dem tvingas hoppa av skolan eller missar utbildningstillfällen på grund av avsaknaden av rätt skydd under menstruation.

– SYD:s arbete går rätt i linje med BRA:s värderingar och vi vill självklart vara med och stötta detta. Vi har tidigare arbetat med organisationen Great Andoh och byggt en skola i Ghana så detta ligger självklart oss nära, säger Kjell Bye. 

Intresserad? Kontakta oss