Hem
Logo of business

Copyright © All rights reserved

Logo of business
BRA Bygg renoverar och bygger ut Hjortviken för ESS Group
BRA Bygg renoverar och bygger ut Hjortviken för ESS Group

BRA Bygg renoverar och bygger ut Hjortviken för ESS Group

2023-04-27

BRA Bygg, Billström Riemer Andersson Bygg AB, har skrivit avtal med ESS Group om en totalentreprenad i samverkan för tillbyggnad och omfattande renovering av Hjortviken.

I Hindås, strax utanför Göteborg ska hotellet Hjortviken förvandlas till ESS Groups tolfte destination. Hjortviken har en spännande historia som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal och har huserat såväl kungligheter som det brasilianska landslaget under fotbolls-VM 1958. Den övergripande ambitionen med projektet är att skapa en plats med upplevelser, pooler, mat, möten, dryck, sport, musik och natur.

Hjortviken kommer att genomgå en komplett renovering och tillbyggnad. Fastigheten omfattar idag 88 rum, en restaurang och konferensytor som ska renoveras. 88 hotellrum ska bli 150 med tillhörande restaurang, relaxavdelning, pool club och padelbanor. Projektet sker i samverkan och omfattar en total yta motsvarande cirka 10 000 kvadratmeter.

- Nu bygger vi vidare på ett långt samarbete med ESS Group och ser fram emot att bidra till att förverkliga de stora ambitionerna av Hjortviken. Det känns fantastiskt roligt att i samverkan skapa förutsättningar för att skriva ett nytt kapitel i Hjortvikens historia, säger Magnus Andersson, VD på BRA Bygg.

Vid färdigställande förväntas Hjortviken välkomna upp emot 150 nya medarbetare.

- Hotellet kommer bli ännu vackrare och en plats som vi hoppas ska få såväl våra viktiga grannar och människor i vårt närområde, alla i Sverige men också gäster från övriga världen att vilja besöka. När vi skapar resortdestinationer gör vi det på platser som vi blir förälskade i, och det har vi verkligen blivit när det kommer till Hjortviken. Storleken på den här satsningen gör att vi nu utformar en destination där vi tror att man behöver stanna mer än ett dygn för att uppleva hela resorten, och vilja komma tillbaka till ofta, säger Jonas Stenberg, VD på ESS Group.

Byggnadsarbetet är redan igång och hotellet beräknas stå klar under fjärde kvartalet 2024. Uppdraget är en totalentreprenad. BRA Mark är markentreprenör och BRA Teknik huvudkonstruktör.

För mer information, kontakta:

Fabian Mikaelsson
Kommunikatör, BRA Bygg
fabian.mikaelsson@brabygg.se
031 - 309 89 01

Intresserad? Kontakta oss